Ежегодната конференция за SEO оптимизация, провеждаща се в България

Гугъл зоопарк vs SEO конференция 2013

Публикувано на в SEO от Google+ профил:

Въпреки, че до SEO конференция 2013 остава по-малко от два месеца и, най-вероятно, всеки с пръст или два в бизнеса вече е напълно информиран, ние също се чувстваме длъжни да напишем една-две думи за събитието. Много се радваме и с нетърпение очакваме да дойде 22-ри март, за да се запътим към Интер Експо Център София и да понаучим някой нов трик. Конференцията ще бъде открита в 9:00 на съответния ден и ще приключи в 19:00 часа, като ще бъде организирана в 3 потока с 18 лекции, всяка от които по 60 минути. И да не забравяме кръглата маса, където ще можем да задаваме въпросите си по темите за оптимизация и маркетинг за търсачки на лекторите.

Основната цел на конференцията е да предостави достатъчен и актуален набор от практически решения за всеки един от нас, който малко или много работи в сферата на SEO оптимизацията и интернет маркетинга.

Малко ретроспекция: Какво се случи през изминалата година? 

Интернет пространството беше нападнато от двете черно-бели животинки на Google. Много колеги научиха по трудния начин, че в диетата на пандите освен бамбук влизат и страници, а също и че пингвините в крайна сметка могат да летят – от линк на линк, докато не кацнат на уебсайта им. Релийзите на Google сериозно повлияха на обществото на SEO оптимизаторите и на работата, с която си изкарваме хляба.

В отговор на случилото се бяха организирани няколко събития, едно от които бе Семинарът „Новите SEO правила“ в София. На него най-големите имена от българския SEO бранш споделиха наблюденията си кои сайтове са пострадали най-много от ъпдейтите на Google, беше акцентирано върху създаването на качествено съдържание и най-вече: как да се пазим от панди и пингвини. Всичко беше подплатено с много съвети и примери за най-добрите практики, а всички ние разполагахме с няколко месеца, за да експериментираме и да проверим кое работи и кое – не.

Конференцията тази година

Както казахме, от последното събитие до сега имахме няколко месеца за проби и грешки. Някои напипаха правилните подходи, но други не успяха. SEO конференция 2013 се надяваме да хвърли достатъчно светлина в тунела, а това е почти сигурно, защото лектори отново са най-добрите оптимизатори в България, както и някои гости от чужбина. Ето някои от тях:

Огнян Младенов е съсобственик и основател на SEOM.bg, компания в сферата на интернет маркетинга, специализирана в SEO оптимизацията, фирмени обучения, курсове и консултации. Огнян е и един от организаторите на SEO конференцията в България и много често води лекции на големите събития в IT сектора.

Геннадий Воробьов е млад професионалист, един от малкото в България, които оптимизират за Яндекс и Google (с доста завидни успехи). Ще говори на тема „Вътрешни фактори при оптимизацията“ – значимостта на заглавията, текстовете и описанията, дублираното съдържание и пр. Геннадий е основател и собственик на  Optimization.bg, с екип от най-добрите оптимизатори.

Васил Тошков е основателят на Cloxy и от много години се занимава професионално с оптимизация. Той ще говори за „Авторството и авторитета на автора като оценка на качеството на един уебсайт.

Мария Моева от Google също ще е лектор на конференцията. Тя работи в екипите Search Quality (по качество на търсенето) и Webmaster Trends Analysts (аналитици на уеб тенденции). Работи рамо до рамо с екипите Webmaster Tools и Sitemaps, също така с уебмастъри и собственици на сайтове. С други думи – можем много да се радваме, че ще имаме възможност да задаваме въпросите си на член на екипа на Google.

Освен, че ще можете да слушате всички тези SEO гурута, ще можете да се вредите за безплатен одит и мини анализ на сайта Ви, а специалисти по качество на търсенето от Google ще Ви дадат практически съвети кое и как да се оптимизира, за да стане сайта по-Google-дружелюбен.

P.S. Конференцията се организира от SEOM, Cloxy и SearchEngines.bg, a големият спонсор са SuperHosting.bg, които всички обичаме. Благодарим Ви, момчета, за готиното събитие!

1 коментар

  1. Светослав Борисов
    Публикувал на 2013-02-07 в 18:07 часа ·

    Благодаря много за информацията. Бях дочул, че ще има SEO конференция, но не знаех точните координати и часът, в който ще се проведе. Предвид организаторите и лекторите, които са замесени в събитието, очаквам нещо наистина стойностно. Дано по-често се организират такива конференции и семинари, защото SEO е наистина много динамична дейност и се променя с всеки ден.