Кюфтета, кебапчета, наденици, пилета, картофи, кафе, цигари и още много

Остарялата идея за реклама не работи

Публикувано на в Реклама от Google+ профил:

Първото впечатление от Вашата дейност в 98% от случаите зависи от проведената рекламна кампания. Затова е много важно рекламата да бъде изработена по перфектен начин, да не копира друга идея, за да вдъхне у хората респект и доверие във Вашия продукт или услуга. Ако подходите по грешен начин спрямо комуникационната политика, рекламата може да се обърне срещу Вас и да срине авторитета Ви. Идеалното съчетание на графични елементи с текст или говор, е продукт на опит, интуитивност, както и познания в областта на рекламния маркетинг.

Времената и технологиите в 21 век се развиват неимоверно бързо, а заедно с тях и бизнесът. Нуждите на потребителите стават все по-големи и разнообразни, голямото предлагане предизвиква все по-капризни предпочитания. Всичко това довежда до необходимостта от нов подход към рекламата. Подход, който да бъде съвременен, оригинален и атрактивен. Който да впечатли аудиторията и да я накара да предпочете Вашия бранд пред конкурентите Ви.

Креативността по природа е заложена предимно в младите хора. Те все още не са изградили шаблони у себе си и са склонни все повече да усвояват науката и да влагат свои идеи, чрез което да получат нов и неповторим продукт. Затова сме на мнение, че в областта на музиката, рекламата, маркетинговите подходи, новите открития и методи трябва да се оставят в ръцете на младите. Старото поколение има дългогодишен опит в своята сфера, но този опит, в повечето случаи, е бил актуален преди доста години. Ако обърнем внимание специално на рекламата, много е важно в нея да се представят нови идеи и да е съобразена с времето си. Ако се използват методите и шаблоните отпреди десетилетия, то чрез тази реклама няма да се постигне желаният ефект. Дори напротив, може да се окаже, че това ще се отрази негативно на бизнеса.

Нашето уважение към „старшите“ в рекламния бранш, безспорно те са дали своя принос към него, но методите, които много от тях прилагат в момента, са с обратен ефект. Грешно е в рекламите да се търси привличане на внимание чрез използването на много и различни цветове, ярки нюанси с “парещ окото” ефект. Това напомня на времената, когато у нас навлязоха цветните телевизори и хората започнаха да се “надпреварват” кой ще увеличи контраста си повече, твърдейки, че неговият телевизор е по-цветен от този на съседа.

В заключение можем да отбележим, че както времената се сменят, така и поколенията се сменят, а заедно с тях и разбиранията, още повече подходите за реклама. Отличават се и нови методи за внушение, които въздействат по-силно на потребителите и посланието стига до тях по-лесно и желаният ефект е по-силен. Смятаме , че в младите е ключът към доразвиването и прилагането на тези техники и именно в техните ръце трябва да бъде оставен рекламният бранш. Рекламата трябва да бъде иновативна.