Как да направите своята реклама ефективна? - Част трета

Как да направите своята реклама ефективна? – Част трета

Публикувано на в Реклама от Google+ профил:

Вече  научихте доста  неща за рекламата и рекламните стратегии. Сега ще разясним още няколко тънкости, които трябва да имате предвид, впускайки се в тази  сфера.
При рекламирането е от изключително значение как ще се поднесе  информацията за продукта.

  • Определете колко информация да предоставите относно предлагания артикул.  Сведенията за дадена стока, които трябва  да достигнат до масите, се определят от самата нея. Колкото по – висока стойност има продуктът, толкова повече информация ще се търси за него и обратното. Когато даден артикул има ниска цена, оскъдните сведения задоволят потребителския интерес.
  • Информацията  трябва да е опростена. Като цяло, избягвайте да затрупвате потребителите с прекалено много подробности . Голямото количество сведения   ще ги обърка и няма да разберат рекламното послание.  Бъдете кратки и наблегнете на акцентите и преимуществата на артикула.
  • Бъдете ясни в  изказите си и използвайте изображения, които да бъдат лесноразбираеми.  Двусмислените реклами не могат да  бъдат  разтълкувани или са разбирани в погрешен смисъл. Това води до  объркване  на аудиторията и до игнориране на рекламата.
  •  Днес хората са склонни да се влияят от мнението на останалите. Ето защо умела тактика е употребата на оценки и изказвания  от доволни клиенти, използвали продукта. Когато се потвърди положителния ефект от  съответния артикул, хората ще са по – склонни да се спрат  на него.
  • Доста често срещано явление е подхождането със скептицизъм към неща, които  не могат да се  опитат, пробват или вкусят. За да се увери потребителят в  качеството на предлагания артикул е хубаво да се  организират  различни демонстрации или да се  предлагат мостри.  Така клиента сам  ще се убеди, че прави добра сделка и не е хвърлил парите си на вятъра.

Много важен етап от рекламирането  е формирането на потребителските  нагласи. Положително ориентираната реклама способства благоприятното възприемане на продукта от страна на аудиторията. Използването на сравнения с позитивна насоченост като по – добър, по – качествен, по – бърз са изключително подходящи в случая. Избягвайте негативизми като бавен, лошо качество и т.н. в рекламата си, независимо с каква цел. Подобни изрази създават отрицателни нагласи и отблъскват потребителя.

При правенето, на какъвто и да е вид реклама, трябва да сме наясно, че тя не създава потребности в аудиторията, а събужда неосъзнати до този момент нужди. Ето защо е важно как ще се подходи към масите, как ще се привлече тяхното внимание и как ще се насочи то към продукта.

Поради тази причина е желателно да се обърнете към  рекламен специалист или рекламна агенция.  След като се запознаят с обекта, който ще се предлага и  се направят съответните проучвания, компетентните професионалисти ще успеят да изработят рекламата, която най–добре да съответства , както на самия артикул, така и на аудиторията, която се явява най- подходящ пазар.

И не забравяйте „Нищо не съсипва реализацията на един  продукт повече от успешната реклама“. Това се отнася за онзи вид стоки, чието производство е със силно занижен стандарт, а  качеството им не успява да задоволи минимални  потребителски нужди. Ако вие се стремите да задържите клиентската си аудитория и да развиете добри взаимоотношения  в дългосрочен аспект, нашият съвет е не инвестирайте в реклама на подобни продукти. Все пак дори и да успеете да реализирате  някакви продажби, те ще са единични и в крайна сметка целия потребителски негативизъм  ще се  насочи към бранда, а това  би довело до спад в продажбите и на целия ви асортимент. Следвайки тези препоръки, без съмнение вашата реклама ще има успех.