Създаване на бизнес сайт

8 причини да имате собствен уеб сайт

Публикувано на в Реклама от Google+ профил:

Имате ли своя интернет страница? Не? Ние ще ви изброим няколко причини, поради които вашият бизнес се нуждае от уебсайт.

Със сигурност има фирми, които в страницата си не предлагат нищо полезно, но за по-голямата част от компаниите личният сайт е много важен и ефективен маркетингов инструмент, ориентиран към повече продажби. Ние ще изброим няколко причини, поради които един сайт може да бъде такъв мощен инструмент.

8 причини да имате собствен уеб сайт

  • 24/7 достъпен бизнес – Много хора са активни в интернет и през нощта, което е добре за бизнеса, защото сайтът ни не спи. Той е отворен 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината, дори в почивни дни и празници. Сайтът е нещо като служител, който работи денонощно. При това евтино!
  • Онлайн търсене – В ерата на технологиите хората търсят информация чрез далеч по-напреднали начини от традиционните средства за комуникация. Те търсят да закупят стоки или услуги онлайн най-вече с помощта на търсачки като Google, Bing, Yahoo! и др. Вашият бизнес трябва да бъде на няколко кликвания от пръстите на клиента.
  •  Конкурентоспособност – Ако сте в пряка бизнес конкуренция с ваш колега, който има сайт, то той има голямо предимство пред вас, особено ако сайтът им бива поддържан качествено и дава резултати.
  •  Уеб страницата спомага за привличане на все повече нови клиенти – Според изчисления, свързани с малкия бизнес, 50 % от продажбите в интернет, са от нови клиенти, което доказва, че ако фирмата ви има сайт, продажбите ви се увеличават и привличате все повече нови нови клиенти. Това се дължи и на факта, че продуктите/услугите ви са много по-лесно достъпни за потребителите.
  • Уеб сайтовете не са само местни – те са глобални – Най-малките предприятия са в състояние да продават или извършват услуги само в своя регион на пребиваване, в най-добрия случай – в областта. Ако представите вашите продукти или услуги чрез уеб сайт, те ще бъдат достъпни не само за региона, а за цялата страна, дори за целия свят. Защото интернет е достъпен за всички. Чрез куриери можете да снабдявате с продуктите си хора, които живеят на другия край на света.
  • Достъп до широка аудитория – Знаете ли, че според последни изчисления над 45% от домакинствата в България имат достъп до интернет? Над 3.400 млн. българи са в  интернет. В световен мащаб пък ползващите интернет са 2.100 млрд.,  като с всеки изминал ден броят им се увеличава!
  • Малките фирми със сайт имат по-високи приходи –  Според някои изчисления малките предприятия, които имат уеб страници, печелят средно с около $1,07 повече от тези, които не използват интернет реклама или нямат уеб сайт, което се равнява на 39% по-високи приходи.
  • Уеб сайтът засилва доверието на клиента и корпоративния имидж – С професионален сайт в интернет вие ще подобрите впечатлението на клиентите по отношение на вашия бизнес и на свой ред те ще изградят доверие към вашата фирма или организация.


Причините, изброени по-горе, са достатъчен аргумент за необходимостта на всеки един бизнес от уеб сайт. Ние сме готови да създадем и оптимизираме ваш професионален уеб сайт. Нека ви помогнем да разширите бизнеса си и да го направим достъпен за цял свят!