Пълноцветни визитни картички

Повече за визитните картички

Публикувано на в Реклама от Google+ профил:

Визитната картичка е световно признато средство за обмен на лична информация, възникнало още през втори век в далечния изток. Наименованието и се утвърждава през 17 век, когато в Англия се наложил канонът желаещите да посетят краля да му изпратят билети с написани имената и титлата си. Ако получат одобрение те се сдобивали с разрешение за визита при него.
Визитката е основен елемент от имиджа и репутацията на притежателя си. Имайки предвид това, тя трябва да включва имената и професионалната заетост на собственика си, името и лого на фирмата или организацията, която представя и информация за контакт. В някои страни като Индия дори се вписват постижения, учебни квалификации и отличия. Някои от по-съвременните визитни картички, от своя страна включват и QR код, който ги прави по-практични за аудиторията.

Днес визитната картичка може да се разтълкува като средство за дълготрайна, добра и евтина реклама. Има вероятност да няма резултат веднага след като сте я дали, но все някога този, който я е получил, ще има нужда от услугите ви. В такъв случай вероятността да се обърне към вас, а не към конкуренцията е много голяма. Раздавайте своите визитки, без да се скъпите, защото никога не знаете до кого могат да достигнат и на кого могат да ви препоръчат чрез тях.

От изключителна важност е какво впечатление оставят те в този, който ги получава. Визитката представя вас и фирмата, за която работите, пред околните и изгражда образа ви пред потенциални клиенти и сътрудници. Затова нейната изработка и дизайн са с огромно значение. Тези елементи задължително трябва да отговарят на имиджа на вашия бизнес.
Ако визитната картичка представя лице, работещо в държавна институция или в някаква друга сфера, изискваща сериозност и сдържаност е важно тя да има стегната, обрана , но все пак стилна визия. Ако пък вашата сфера на ангажираност ви позволява да експериментирате с визитните си картички, направете го. Измислете някой шеговит или креативен дизайн. Такава визитка определено би впечатлила околните.

В някои страни размяната на визитки е дейност , която е от огромно значение. Ето защо в определени култури се е превърнало в ритуален процес. В Изтока например, се приема за крайно непочтено да подадете или вземете визитката с лява ръка. Това се извършва обезателно с дясната. В страни като Япония и Китай е задължително предаването и приемането на визитната картичка с две ръце. За знак на неуважение се разтълкува, ако веднага след като я получите приберете визитката в джоба , портфейла или визитника си. Трябва задължително да я разгледате и прочетете. Дори има места , където е прието да я поставите на масата пред вас и тя да стои там по време на цялата среща. За груба грешка се приема и писането или вмъкването на допълнителна информация върху визитката, на някого, особено, ако го направите пред него. Пазете добре получените визитки. По този начин ще демонстрирате уважение към лицето и организацията, които представят.

И не на последно място, препоръчва се в случай , че посетите страна, в която английският не е говорим език, гърба на визитката ви да съдържа същата информация като лицето, само че на местния диалект. Така демонстрирате респект към местния език и култура.