Печатна реклама - CMYK

Печатната реклама – генератор за приходи или реликва

Публикувано на в Реклама от Google+ профил:

Въпреки постоянното присъствие на радиото и телевизията в живота на съвременния човек, заедно с настъплението на банери, изскачащи прозорци и всякакви натрапчиви онлайн реклами, вестниците и списанията са и винаги ще бъдат един от основните начини за реклама. Достъпът до тях е лесен за повечето хора и ако все още не сте опитали да популяризирате бизнеса си чрез тях, то вероятно е време да го направите.

Основно предимство на печатната реклама е, че рекламодателят може да поиска специално позициониране на материалите. Това означава, че рекламата би могла да заема подходяща страница или колона до удачна статия, което ще доведе до по-голям интерес към марката и повече потенциални купувачи. Следователно съвсем различен ще е ефектът, ако не се уточни, къде искате да стои вашата реклама.

С течение на годините някои издания са си създали голям кръг от редовни читатели, които са сигурни в това, което се пише вътре. Интерактивният елемент може и да е по-малък в сравнение с агресивната онлайн реклама, но ключовият фактор е доверието и затова печатната реклама продължава да царува. Тя може да се окаже доста по-ефективна от останалите начини за представяне на продукти и/или услуги.

В полза на обслужването на специфични целеви групи печатните медии отварят безброй възможности за повишаване на продажбите. Например едно списание за мода може успешно да рекламира козметични продукти и различни аксесоари. Спортните издания пък биха могли да показват реклами, свързани с интересите на своите читатели. Няма да похарчите кой знае колко повече за представяне на стоките и/или услугите ви в удачно списание, а и ще привлечете желаната аудитория.

Помислете добре за това. Ако рекламата ви не заема правилното място, не привлича, призовава или доставя наслада по някакъв начин, читателите, които искате да заинтригувате и да привлечете като клиенти просто ще прелистят страницата и ще пропуснат всички скучни за тях неща … докато не попаднат на рекламата, която ги принуждава да спрат и да обърнат внимание на това, което пише в нея. А то вероятно ще се окаже посланието на ваш конкурент.

Така че помислете внимателно за това каква да бъде рекламата на компанията ви. Тя трябва да се откроява от останалите материали, да бъде различна от тази на конкурентите ви и най-важното – да поднася основното ви послание на потенциалните клиенти по интригуващ и убедителен начин. Направена така, печатната реклама може да бъде много по-печеливша от другите видове и да се превърне в мощен генератор за приходи, а не в реликва.

1 коментар

  1. Стоян Петков
    Публикувал на 2013-03-03 в 20:01 часа ·

    Много хубава статия. Описва с точност процеса.