RSS потоците като източник на новини за бизнеса

Какво да имаме предвид, когато използваме RSS?

Публикувано на в IT технологии, Реклама от Google+ профил:

В 21 век клиентите изискват повече информация за марката, чиито продукти или услуги ще използват, затова тази информация трябва да е на ваше разположение. Не трябва вашите клиенти и партньори да имат въпроси по отношение на дейността ви, на които да не могат да намерят отговори. Използването на RSS поток е отличен начин да се задоволи гладът им за информация по начин, по който могат лесно да я преглеждат и организират. Тази технология е страхотен способ за рекламиране и популяризиране на марката ви. Когато разчитате на поток с RSS съдържание, за да разпространявате важните си съобщения директно до потребителя, имайте предвид следното:

–   RSS е просто средство за достигане до вашата публика. Въпреки че това е един различен подход за PR специалиста, той е ненадминат по своята ефективност.

–  С възможността да разпространявате таргетирана информация и съобщения, вие намалявате непреодолимото чувство за пренасищане с информация на вашата публика, когато се натрупат електронни бюлетини и XTML електронни залпове в техните пощенски кутии.

–   Създаването на RSS е просто, като се използват софтуерни програми, които ви водят през един лесен процес, без да се налага да сте експерт в областта на технологиите.

–   Въпреки че RSS технологията заобикаля „типичните” влиятелни фактори, тя все пак трябва да бъде смятана за важна част от информационното ви планиране. В крайна сметка потребителят ви получава качествена информация, идваща пряко от марката ви. Чрез RSS не е необходимо хората да посещават фирмения сайт, който сте създали, за да научават информация.

–   RSS ще бъде от полза за всички видове компании и типове клиенти (нестопански, корпоративни, правителствени, асоциации и т.н.) и множество теми и сфери на интереси могат да бъдат разбити на групи в информация, поддържаща RSS.

–   Потокът с RSS съдържание може да отведе вашата информация директно до целевата ви публика, но съдържанието и качеството на посланието ви всъщност са ключовият елемент.

–   Клиентите могат да имат огромна полза от вашите RSS потоци; трябва обаче да се определи броят на журналистите, които се записват за потока, за да намират интересни идеи за материали.

–   RSS държи вашата марка на първо място в съзнанието на хората. Колкото по-интересна и качествена в новинарско отношение информация предоставяте на разположение, толкова повече публиката ви ще се „потопи” във вашата марка. Тук трябва да припомним, че е хубаво да имате изграден фирмен брандинг.