Светът според Apple iOS 6 Maps

Публикувано на в IT технологии от Google+ профил:

Както знаете, на 19-ти септември стартира iOS 6 и с него Apple наложиха собствена картографска услуга. Така те загърбиха Google Maps. Това обаче не бе  много добра новина за притежателите на Apple устройства, които ще поддържат новата им операционна система. Картите им са ужасни. Странно е как от Apple са решили въобще да ги пуснат, при положение че са толкова зле. Все пак става дума за ИТ гигант, който вярва, че следва зорко стъпките на перфекционизма в индустрията си. (не беше реклама:)

То е ясно че искат да намалят потреблението на продукти от конкурентни звена, но защо в крайна сметка пак потребителите ще са потърпевши?

Разбира се, не трябва да забравяме обаче, че Google са в този бизнес от приблизително 7 години, и естествено, извървяха доста дълъг път в областта. От Apple съобщиха, че са наясно с проблемите около новата им услуга и че тепърва ще я усъвършенстват. За сега целия шум около Apple Maps  играе точно обратната роля, в полза на Google. Естествено пък от Google не пропуснаха възможността точно сега да обявят, че са стартирали работа около ново приложение на Google Maps за iOS 6.

Ето малка галерия със скрийншотове от Apple iOS 6 Maps: 

И ако желаете да се посмеете още,  препоръчвам ви да посетите блога The Amazing IOS 6 Maps . Not. където ще намерите безкраен набор от недостатъци в новите карти на Apple